RetCalc

Serviciul gratuit de la Henkel este un bonus pentru inginerii din  proiectare  - şi ajută la reducerea costurilor de fabricaţie.


Reducerea costurilor este numele jocului  -  Pe de altă parte, trebuie respectate standardele stricte de calitate, lăsând în sarcina inginerilor proiectanţi şi de producţie problema menţinerii sau chiar măririi calităţii reducând totodata costurile de producţie. Deci orice serviciu care poate ajuta în acest proces este binevenit  - cu atât mai mult când acesta facilitate este gratuită.

Un număr tot mai mare de ingineri încorporează adezivi în proiectarea unei largi varietăţi de produse. Nicăieri nu este mai evidentă decât la fixarea pieselor cilindrice, unde RETCALC, serviciul gratuit de proiectare de la  Henkel, îi ajută pe inginerii proiectanţi să calculeze ce tip de îmbinare este mai bun cu ce adeziv Loctite în condiţii specifice.

Totodată RETCALC (prescurtare pentru calculul îmbinărilor) a fost pe piaţă de ceva timp, compania a introdus o versiune îmbunătăţită şi adusă la zi care permite folosirea de date suplimentare şi ca rezultat, furnizează rezultate mai cuprinzătoare. Cunoscut ca  RETCALC [plus], acest nou program software poate estima  rezistenţa ambelor tipuri de îmbinări lipite sau nelipite.

Procedura este simplă.

Datele furnizate sunt introduse în program la Henkel şi calculele sunt realizate conform cerinţelor. Rezultatele pot fi transmise prin e-mail, prin fax sau trimise înapoi la solicitant. De exemplu, date fiind condiţiile de încărcare şi mediul de lucru  - cum ar fi încărcări axiale statice sau dinamice, momente de torsiune statice sau dinamice şi momentul de răsucire şi încovoiere – programul va determina cel mai potrivit material şi proiect al  îmbinării. Alternativ, dacă materialele sunt cunoscute, poate fi calculată sarcina care poate fi aplicată în anumite condiţii de mediu. 

Alte calcule pot include detalii precum diametrul minim şi maxim al conicităţii, lungimea îmbinării, jocul şi temperatura de asamblare.

In alte cazuri, detaliile mediului de lucru, extremele de  temperatură, temperatura continuă de funcţionare şi mediul de funcţionare pot fi cunoscute, dar sunt necesare calcule de toleranţă.
Principiul din spatele RETCALC [plus] este simplu.  Inginerii spun programului ce este cunoscut, programul calculează necunoscutele.

Tot mai mulţi ingineri proiectanţi specifică adezivi în desenele originale. Acest serviciu gratuit ajută la calcularea parametrilor acestor desene şi, ca şi consecinţă, economisesc timp şi efort. Asigură ca o mare parte din munca de testare să poată fi realizată înainte de prelucrarea pieselor. În alte cuvinte, înainte de a cheltui prea mulţi bani.


Henkel Romania SRL
Bucureşti - 020325
Str. Ioniţă Vornicul 1- 7, sector 2
Phone: 021 203 26 18
Fax: 021 203 26 01
Trimite E-Mail


Produse şi Pieţe
Aveţi nevoie de ajutor?

Sunaţi la: 0745 11 30 22

Media & Materiale de descărcat