02.09.2009

 

Condiţii de lucru dure

Puterea enormă a maşinilor Terex necesită fiabilitatea pe care o pot asigura adezivii şi etanşanţii Loctite. Amplasarea prezoanelor permite fixarea fără dificultate şi rapidă a diferenţialului, o componentă constructivă esenţială expusă la forţe puternic. Acesta este un exemplu perfect privind modul în care produsele Loctite asigură optimizarea producţiei.

Siberia, minus 50 °C. Un camion gigantic huruie pe pietrişul minelor de cărbuni, cu hotărârea de neclintit a unui rinocer furios. Gigantul folosit în minele siberiene a fost fabricat în Scoţia, la fel ca şi fratele său geamăn care munceşte din greu în minele de cupru, sub soarele arzător al Mexicului. Aceste camioane, folosite în condiţiile dificile pe care le esupune mineritul în zonele cele mai nesigure ale lumii, sunt produse de compania americană Terex. Autovehiculele expuse condiţiilor de climă şi solicitărilor extreme se bazează pe tehnologia cea mai înaltă, în combinaţie cu cunoştinţe tehnice solide pentru a putea duce la bun sfârşit treaba. Aici se face simţit impactul produselor Loctite, cele două companii aflându-se în relaţii de afaceri de lungă durată.

Amplasarea prezoanelor – asigurate cu compusul anaerob de mare rezistenţă Loctite 648 – permite fixarea fără dificultate şi rapidă a diferenţialului, o componentă constructivă esenţială expusă la forţe puternice. Flanşele rigide ale carcasei diferenţialului sunt etanşate cu Loctite 518. Pe lângă etanşarea instantanee, Loctite 518 garantează funcţionarea fiabilă pe termen lung, deoarece nu se produce relaxarea garniturii, iar forţa corectă de strângere este menţinută pe întreaga durată de viaţă a ansamblului.

Roată de dimensiunea unui adult
Acest lucru se poate afla în alt mod, punând o întrebare simplă: produsele cărei firme suscită mai mult interes într-o conversaţie purtată între şcolari? Aplicând această metodă, chiar şi pentru Porsche şi Ferrari este greu să concureze cu Terex. Firma americană produce cel mai mare excavator cu linguri şi cea mai puternică macara din lume. Lista produselor de la Terex care inspiră respect, teamă şi uimire nu se termină aici. La sediul din Scoţia, se asamblează camioanele gigant de mină de suprafaţa de cărbuni şi alte utilitare de mare tonaj. Pentru a ă face o idee despre dimensiunile reale ale acestor camioane, imaginaţi-vă o roată care este de înălţimea unui adult. Terex® produce şapte modele diferite de astfel de camioane, cu capacităţi de încărcare de până la 100 de tone.

Henkel AG & Co. KGaA
Produse şi Pieţe
Aveţi nevoie de ajutor?

Sunaţi la: 0745 11 30 22

Media & Materiale de descărcat