01.12.2010

 

Cuptoarele care îţi lasă imaginaţia liberă

Prinţul Aga Khan, Ducele de Windsor, Jacques Chirac, Yves Saint-Laurent, Celine Dion, Madonna, Sandra Bullock şi Brad Pitt, Jennifer Lopez .

Lista clienţilor La Cornue este ca „Who’s Who?” cu cei bogaţi şi celebri – şi în bucătăriile lor, Loctite îşi înde- plineşte misiunea, discret şi în deplină siguranţă. Conform declaraţiei lui Xavier Dupuy: „De-a lungul anilor, o clientelă extraordinară a frecventat La Cornue: perfecţionişti, maeş- tri bucătari cunoscuţi, amatori pasionaţi, aristocraţi, politici- eni, artişti faimoşi, cântăreţi, staruri de cinema.”

Dar La Cornue nu este numai firma preferată a celor bo- gaţi şi celebri. Comentariile de pe forumul online demon- strează că produsele exclusiviste ale companiei alimen- tează şi imaginaţia oamenilor „obişnuiţi”: „Soţia mea spune că dacă vom câştiga la loterie, vom cumpăra rotiseria în- corporată La Cornue” spune „scrapironchef” pe forumul „chowhound”. Sau, foarte simplu, după cum scrie un mem- bru al forumului „gardenweb”, „Coventry Cat 86”: „Nimic pe lume nu se compară cu La Cornue Chateau”.

Mediul perfect pentru a găti
Albert Dupuy, bunicul lui Xavier, fiind un creator gourmet perfect, a inventat şi patentat circulaţia aerului fierbinte în cuptorul „ermetic”.

 Alimentele gătite în cuptor trebuie aşezate într-un spaţiu perfect etanş pentru a fi coapte uniform. Chiar şi un detaliu, cum ar fi geamul de sticlă de pe uşa cuptorului, poate genera temperaturi neuniforme de coacere. Acest cuptor este complet etanş, pentru a obţine un mediu perfect de coacere. În 2010, cuptorul ermetic La Cornue este încă unic şi sinonim cu stilul, tehnica şi calitatea de fabricaţie – definiţii pe care brandul La Cornue le reprezintă cu mândrie.

La o sută de ani după strămoşul său, Xavier Dupuy crede că: „O legendă trebuie construită zi după zi”. În fiecare an, La Cornue etanşează cam 400 de metri de conducte şi 1600 racorduri. Pentru asamblarea şi etanşarea racordurilor de gaz, ei utilizează Loctite 577, un etanşant lichid, de rezistenţă medie, pentru filete de conducte. Loctite 577 acţionează sigur pentru a preveni autodemontarea racor- durilor şi opreşte scurgerile cauzate de vibraţii sau impact. De asemenea, este posibilă efectuarea unor reglări fine în timpul asamblării, înainte de întărirea în condiţii anaerobe.

O muză pentru fiecare bucătar
La Cornue oferă trei game principale de maşini de gătit, îmbogăţind arta culinară cu expertiză şi inspiraţie franţuzească: Le Chateau, Cornuchef şi Cornufe. Pentru muzi- cieni, instrumentul la care cântă este o sursă de inspiraţie - gândiţi-vă la o vioară Stradivarius. La fel se întâmplă cu La Cornue. Fiecare maşină de gătit este o sursă de inspi- raţie, o muză pentru fiecare bucătar.

Suprafeţele maşinilor de gătit La Cornue sunt acoperite în special cu sticlă emailată. Asamblarea racordurilor trebuie făcută cu o extraordinară atenţie, deoarece acestea sunt foarte vulnerabile la stres - cum este cel generat la strân- gerea şuruburilor. Aici intervine rolul asiguratorului de filete de rezistenţă medieLoctite 243. După întărire, fixează si- gur şuruburile în montaj, fără nicio tensiune iniţială. În acest mod, produsele de înaltă performanţă Loctite transformă viaţa oamenilor din întreaga lume într-o experienţă mai sim- plă, mai bună, mai plăcută. Poftă bună!

Şi dacă nu sunteţi convinşi încă, de ce să nu urmaţi sfatul de pe „foodnut”: „Trebuie să vă faceţi temele. Vizitaţi fabrica La Cornue din Franţa. Este gratuit. Este lângă Paris. Totul este la vedere. Nimic nu este ascuns ...”
Produse şi Pieţe
Aveţi nevoie de ajutor?

Sunaţi la: 0745 11 30 22

Media & Materiale de descărcat