02.10.2013

 
 
 / 
Arata tot
 

Contact

Sardina

Compania Sardina lucrează cu peşti. De la ferme de peşti şi scoici, procesare, conservare, la congelarea peştilor proaspeţi şi producţia peştilor săraţi şi a făinii din peşte.

În această vară producţia a fost mutată la noua fabrică de 15,000 m2, echipată cu cele mai moderne maşinării de procesare a peştelui. Este una dintre cele mai mari investiţii în pescării, din Europa, în anul acesta. Cu o capacitate de producţie de 17 milioane conserve pe an, Sardina era deja cea mai mare din Croaţia, însă cu noua locaţie capacitatea s-a dublat - ceea ce îi poziţionează drept unii dintre cei mai mari din Mediterană. “Standardele noastre sunt cele mai înalte din industrie şi ne aşteptăm la acelaşi lucru şi de la partenerii şi furnizorii noştri.” spune Davor Gabela, Executive Director la Sardina.

Cooperarea dintre Sardina şi Henkel este mediată printr-un contractor. “Produsele Henkel sunt folosite în cadrul sistemului de abur cald, pe care noi îl folosim în instalaţia noastră de procesare. Acest sistem a fost instalat şi va fi întreţinut de compania Simunić Termo din Split.” spune domnul Gabela. “Provocarea a fost etanşarea ţevilor într-un sistem de abur cald. Loctite 55 a fost o parte esenţială a soluţiei concepute de  Simunić Termo şi s-a dovedid a fi foarte fiabil. Instalaţia este operaţională începând cu această vară, iar ceea ce avem aici este o fabrică total nouă şi o soluţie tehnică total nouă, proiectată pentru noi de către contractorul nostru în colaborare cu inginerul Henkel, Zoran Japundžić.”

 “Sarcina care ne-a stat în faţă a fost  etanşarea ansamblurilor filetate ale ţevilor negre şi galvanizate. În plus trebuia să etanşăm coturi, manometre, termometre şi conexiuni ale colectorilor de condens. În medie vorbim de abur de 180 °C, sub o presiune de 10 bari.” explică Mate Simunić, de la Simunić Termo, “Soluţia corectă pentru această aplicaţie am identificat-o combinând şnurul de etanşare filete Loctite 55 cu antigripantul Loctite 8150, care ajută 55-ul să reziste la temperaturi înalte de lucru şi asigură o etanşare fiabilă. În trecut, în executarea operaţiilor pentru instalaţii similare pentru alţi clienţi ai noştri precum spălătorii, restaurante şi hoteluri, am folosit PTFE, însă combinaţia mai sus menţionată s-a dovedid a fi superioară.”

În 'vechea' fabrică erau folosite produse Loctite pentru mentenanţă, produse precum etanşanţi lichizi, lubrifianţi, lichid pentru suprafeţe metalice. “Cu toate că această fabrică este una modernă, cu totul nouă, sunt sigur că produsele Loctite îşi vor găsi aplicabilitatea în mentenanţă, chiar şi aici.” ne spune domnul Gabela, “Noua fabrică este construită în concordanţă cu cele mai stricte standarde atunci când vine vorba de sustenabilitate şi sănătate şi siguranţă. Este construită astfel încât să nu existe impact negativ asupra solului sau a apei din subteran, deţinem sisteme superioare de purificare, utilizăm dioxid de carbon pentru a îngheţa peştii (în loc de amoniac sau freon), încălzim pe bază de biomasă sau peleţi, iar standardele noastre de igienă şi calitate sunt la cel mai înalt nivel.”Produse şi Pieţe
Aveţi nevoie de ajutor?

Sunaţi la: 0745 11 30 22

Media & Materiale de descărcat